2017-03-06

Första spadtaget för EPIC

Den 10 februari 2017 togs det första spadtaget för EPIC (tidigare Teknikens hus). Huset kommer att ligga strax norr om hus M på Linnéuniversitets campus i Växjö.

EPIC ska vara ett utbildnings- och forskningscentrum där gymnasieelever, studenter, forskare och näringsliv ska få tillgång till en maskinpark med den senaste tekniken inom maskinteknik och produktionsteknik. I huset finns det även verkstäder och labb.

– Detta är en unik satsning och unikt samarbete mellan kommun, näringsliv och universitet, sa Anna Tenje, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun. Detta är trippel helix på riktigt!

Rektor vid Linnéuniversitetet Stephen Hwang var inne på samma sak:
– Nationellt sett är detta en oöverträffad satsning. Vi skapar en enastående studiemiljö där både gymnasieelever och studenter kan knyta nära kontakter med näringslivet.

Jörgen Sjöstrand, styrelseledamot för GoTech, menar att EPIC kommer att bidra till att väcka intresse hos unga för industri och teknik, och tillägger:
– EPIC blir också en arena för modern svensk industri.

Bakom EPIC står Växjö kommun, Sydsvenska Handelskammaren, GoTech (en förening som drivs av teknikföretag i Växjö) och Linnéuniversitetet, och planen är att verksamheten ska vara igång våren 2018.

Bild och text hämtad från Linnéuniversitetet