Science City förvandlar universitetsområdet i Växjö till ett experimenthus!

Den 8 april 2022 arrangeras återigen Science City – en dag där skolklasser i åk 5-9 och allmänheten bjuds in till en upplevelse full med spännande prova-på aktiviteter inom Teknik och Naturvetenskap. Detta år förvandlar vi universitetsområdet i Växjö till ett experimenthus för en dag.

TEKNIK FÖR ALLA ÅLDRAR

Science City välkomnar alla besökare, stora som små. Evenemanget bjuder på ett brett utbud av aktiviteter, här har du möjlighet att testa och prova på teknik på olika sätt exempelvis genom programmering, VR, drönarflygning, spel, roliga tävlingar och mycket mer. Ett flertal av Kronobergs teknik- och industriföretag finns representerade under evenemanget, är man student är det därför ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter inför framtiden.

Skolklasser i åk5-9 behöver förboka sitt besök via länken nedan, efter 1400 öppnar vi även upp vårt experimenthus för allmänheten.

ANMÄLAN FÖR SKOLKLASSER

Sker via GOOGLE FORMULÄR senast 28 februari, begränsat antal platser – först till kvarn!

Busserbjudande: Vi står för halva busskostnaden för de 10 första anmälda skolorna utanför Växjö tätort.

Gå in och gilla Science City på Facebook för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Science City 2022 anordnas i samverkan med Linnéuniversitetet.

Vill ni ställa ut under Science City?

För att delta som utställare på Science City krävs det att organisationen (företaget, skolan) anordnar någon form av aktivitet. Besökare ska kunna prova, titta, göra eller testa – Science City är ingen traditionell utställning/mässa. Givetvis marknadsför man sin organisation på plats. Vi hänvisar snällt men bestämt till att anmäla en ”aktiv” aktivitet, både för evenemanget skull men även för er som organisations skull.

Vill ni ställa ut på Science City – ta kontakt med våra projektledare! (se kontaktuppgift nedan)

Processledare Teknikcollege Kronoberg

Maria Ihrmark

073-021 3776

maria.ihrmark@goepic.se

Projektledare

Magdalena Oskarsson

073 250 7705

magdalena.oskarsson@goepic.se