Science City förvandlar universitetsområdet i Växjö till ett experimenthus!

21 april 2023 arrangeras återigen Science City – en dag där skolklasser i åk 5-gymnasiet och allmänheten bjuds in till en upplevelse full med spännande prova-på aktiviteter inom Teknik och Naturvetenskap.

 

 

TEKNIK FÖR ALLA ÅLDRAR

Science City välkomnar alla besökare, stora som små. Evenemanget bjuder på ett brett utbud av aktiviteter, här har du möjlighet att testa och prova på teknik på olika sätt exempelvis genom programmering, VR, drönarflygning, spel, roliga tävlingar och mycket mer. Under eftermiddagen genomförs flera inspirerande tech-talks, bland annat inom VR/AR. Ett flertal av Kronobergs teknik- och industriföretag finns representerade under evenemanget, är man student är det därför ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter inför framtiden. Med oss under dagen finns även tidigare vinnaren av LEGO Masters Sverige: David Gustafsson och hans fullskaliga Volvo v70 som är byggd i Lego.

Öppettider 21 april 2023

Skolklasser: Kl 9-16

Allmänheten: Kl 12-16

Öppet för alla åldrar, Fri entré!

 

ANMÄLAN FÖR SKOLKLASSER

Anmälan sker via nedan länk:

Anmälan Science City 2023

Gå in och gilla Science City på Facebook för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

VILL NI STÄLLA UT UNDER SCIENCE CITY?

För att delta som utställare på Science City krävs det att organisationen (företaget, skolan) anordnar någon form av aktivitet. Besökare ska kunna prova, titta, göra eller testa – Science City är ingen traditionell utställning/mässa. Givetvis marknadsför man sin organisation på plats. Vi hänvisar snällt men bestämt till att anmäla en ”aktiv” aktivitet, både för evenemanget skull men även för er som organisations skull.

Vill ni ställa ut på Science City – ta kontakt med projektledare Magdalena Oskarsson

Evenemanget genomförs i samverkan mellan Epic, Linnéuniversitetet, Teknikcollege Kronoberg & Växjö kommun.

Projektledare

Magdalena Oskarsson

073-250 7705

magdalena.oskarsson@goepic.se