Yrkeshögskolan är eftergymnasial, kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet.
Vill du vara med och utveckla framtidens tillverkningsindustri? Företagen står mitt i en spännande utvecklingsprocess där nya tekniska lösningar, automation, robot och digitalisering är avgörande för att effektivisera produktionen och på ett hållbart sätt öka företagens konkurrenskraft.
Det finns ett stort behov av kompetens och du kommer i din kommande yrkesroll att bidra till att förbättra och utveckla produktionsprocesser i små eller större företag.
Under utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom effektiv produktion. Fokus ligger på ökad kompetens inom kontinuerligt kvalitetsarbete, LEAN produktion och produktionsutveckling kopplat till faser, flöden och processer, både teoretiskt och praktiskt. Dessutom lär du dig att behärska berednings-, planerings- och kalkyleringsarbete inom produktionsekonomi och modern automatiserad tillverkning. Efter utbildningen kan du självständigt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet.
Examen: Yrkeshögskoleexamen Produktionsutveckling
Start: augusti 2022
Omfattning: 300 yhp (1,5 års studier)
Studietakt: Heltid
Studieort: Växjö, Värnamo, Jönköping, Ljungby
Läs mer och ansök senast 15 april via yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling 300 yhp hos Campus Värnamo.
Hur ser din bakgrund ut? (tidigare utbildning, arbetslivserfarenhet)
Jag skulle bäst beskriva mig som en väldigt nyfiken person med mycket driv. Teknik har egentligen alltid varit en del av mig sedan barnsben, det är ett självklart intresse som alltid funnits där.
Det började med en far som drev eget i forna Jugoslavien. Där fanns inte dagis, så mitt dagis blev bilar och motorer.
Hur som helst, jag valde att utbilda mig till elektriker, tog examen under lågkonjunktur 2008 vilket gjorde att jag tyvärr fick tänka om. Det ledde till att jag istället fick arbete inom industrin och där har jag arbetat med en rad olika arbetsuppgifter i olika branscher.
Hade ett par års avbrott där jag utbildade mig till väktare för att sedan arbeta som arbetsledare på Securitas, kul erfarenhet där jag växte otroligt mycket som person.
Sedan kallade plikten igen då min far ringde och berättade att de hade en intressant tjänst som verktygstekniker. Nu fick jag arbeta med avancerade följdverktyg, gick div kurser inom konstruktion. I slutändan jobbade jag 50/50 med konstruktion/ändringar och intrimning av verktyg.
Vad var det som gjorde att du sökte utbildningen Produktionsutveckling?
Ville öka och fördjupa min kunskap inom tillverkningsindustrin. Utbildningen har mycket att erbjuda, kvalitet, lean, projektledning osv.
Sen är det viktigt att skaffa sig dagsaktuell information/kunskap. Det är lätt att hamna i en bubbla, men där utvecklas man inte. Det var helt enkelt dags att ta ett nytt steg i karriären.
Vad har du gjort under din LIA (Lärande i arbete) på Willo AB?
Har hunnit med rätt mycket, även om skoluppgifterna stod främst så hann jag med rätt mycket annat också.
Om vi börjar med skolan så syftade kursen till att ge kunskap om den framtida yrkesrollen och moderna tillverkningsföretags organisation och uppbyggnad. Kursen syftade också till att utveckla förståelsen och ge en helhetssyn på företagets tillverkningsmetoder.
I praktiken innebar det att intervjua och träffa personer på företagets olika avdelningar där man kunde ställa frågor och helt enkelt vara med och lära sig. Detta skulle sedan sammanfattas i en rapport.
Det kändes rätt så grundläggande så jag hjälpte för det mesta till med olika produktionstekniska uppgifter företaget behövde hjälp med. Allt från att skriva arbetsinstruktioner, göra en layout över verktygsavdelningen till en del konstruktion.
Vad har du för planer inför framtiden?
Först och främst slutföra utbildningen för att förhoppningsvis senare kunna få en anställning relevant till min bakgrund och utbildningen.
Det tål att sägas att det finns en hel del intressanta inriktningar man skulle kunna välja efter examen då utbildningen är rätt bred.