Utbildningar

Vi befinner oss i en region som har en stark industri och är beroende av industrins fortsatta utveckling. Här finns många framgångsrika industriföretag som är världsledande. Framgången är beroende av flera faktorer, men för att lyckas att ligga i framkant så har de alla en sak gemensamt – Tillgång till kompetenta, duktiga medarbetare som kan fortsätta att utveckla de olika verksamheterna.

Epic Academy

Kompetensutveckling av personal

Epic Academy syftar till att arbeta med ett utbildningsinnehåll som är baserat på näringslivets behov. I erbjudandet kommer det både finnas öppna utbildningar och rena uppdragsutbildningar inom områdena;

  • Automatisering/Robotisering från 3 dagar
  • Produktionssystem/LEAN från 1 dag

Gymnasiet

Kungsmadskolan - Industritekniska programmet

Det industritekniska programmet erbjuder inriktningarna Produkt och maskinteknik samt svetsteknik. Du kan även välja att ansöka om att gå gymnasial lärlingsutbildning, då är halva studietiden förlagd på ett företag i regionen.

Utbildningen har ett nära samarbete med näringslivet för att på bästa sätt förbereda eleverna för det arbetsliv som väntar efter avslutad utbildning. Programmet ger dig de kunskaper du behöver för att i framtiden kunna arbeta som exempelvis svetsare, CNC-operatör, produktionstekniker och maskinoperatör. Du kan studera vidare på en yrkeshögskola och om du önskar kan du även lägga till kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Under din studietid får du möjlighet att genomföra truckförarutbildning, certifiering inom olika svetstekniker, sommarjobb efter årskurs två, chans till stipendium på studentdagen mm.

Läs mer om utbildningen här.

Teknikum - Teknikprogrammet & El- och energiprogrammet

Teknikprogrammet ger dig en bred behörighet för studier på högskolan. Det finns fyra stycken inriktningar att välja mellan; informations- och medieteknik, design- och produktutveckling, produktionsteknik samt teknikvetenskap.

På teknikprogrammet arbetar du mycket med problemlösning och får chansen att vara kreativ på olika sätt. Efter tre år kan du antingen välja att läsa ett fjärde tekniskt år och blir då gymnasieingenjör eller påbörja en högskoleutbildning. Det finns många möjligheter på olika yrken du kan välja att läsa till, några exempel är ingenjör, konstruktör, programmerare, mm. Läs mer om programmet samt inriktningarna här.

När det kommer till el- och energiprogrammet så samarbetar vi främst med inriktningen automation. Inriktningen passar dig som är intresserad av yrken som exempelvis automationselektriker, ventilationstekniker eller programmerare av styrsystem. Programmet är yrkesförberedande men det går att lägga till kurser för att få högskolebehörighet. Läs mer om programmet här.

De elever som väljer något av ovanstående program får möjlighet att vistas i Epic – Innovation & Technology Center under delar av sin utbildningstid.

 

Universitetet

Linnéuniversitetet erbjuder en mängd spännande teknikutbildningar, det finns  en stor bred när det kommer till högskoleingenjörsutbildningar inom exempelvis maskinteknik, industriell ekonomi, elektroteknik, datavetenskap mm.

För dig som saknar behörighet inom ämnen som matematik, teknik, fysik eller kemi finns det möjlighet att läsa ett tekniskt basår. För de studenter som genomför utbildningen med godkända betyg finns möjlighet att få en av de garantiplatser som finns på de tekniska programmen på grundnivå som startar följande hösten.

Här kan du läsa mer om utbudet.