Yrkeshögskola

Yrkeshögskolan är eftergymnasial, kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet.

Process- och Automationsingenjör 400 yhp

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med automation, som robotprogrammering, service, underhåll och PLC-system inom avancerad tillverkning med mekatronik och styr-/reglerteknik.

Under utbildningen får du vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom process och automation. Du får specialiserade kunskaper inom automation, programmering, IT-säkerhet och fjärrstyrning. Du får även kunskaper inom ledarskap, maskinsäkerhet och konstruktion för att till exempel kunna arbetsleda andra medarbetare och delta i projektgrupper.

Utbildningen har erfarna föreläsare från branschen och du jobbar i en av landets bäst utrustade robotverkstäder för utbildning. Genom LIA (lärande i arbete) ute på företag får du praktisk erfarenhet och kontakter.

Examen: Yrkeshögskoleexamen Process- och Automationsingenjör
Start
: augusti 2021
Omfattning: 400 yhp (2 års studier)
Studietakt: Heltid
Studieort: Jönköping, Växjö

Läs mer och ansök senast 15 april via yrkeshögskoleutbildningen Process- och Automationsingenjör hos Yrkeshögskolan Jönköping. 

Produktionsutveckling 300 yhp

Vill du vara med och utveckla framtidens tillverkningsindustri? Företagen står mitt i en spännande utvecklingsprocess där nya tekniska lösningar, automation, robot och digitalisering är avgörande för att effektivisera produktionen och på ett hållbart sätt öka företagens konkurrenskraft.

Det finns ett stort behov av kompetens och du kommer i din kommande yrkesroll att bidra till att förbättra och utveckla produktionsprocesser i små eller större företag.

Under utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom effektiv produktion. Fokus ligger på ökad kompetens inom kontinuerligt kvalitetsarbete, LEAN produktion och produktionsutveckling kopplat till faser, flöden och processer, både teoretiskt och praktiskt. Dessutom lär du dig att behärska berednings-, planerings- och kalkyleringsarbete inom produktionsekonomi och modern automatiserad tillverkning. Efter utbildningen kan du självständigt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet.

 

Examen: Yrkeshögskoleexamen Produktionsutveckling
Start
: augusti 2021
Omfattning: 300 yhp (1,5 års studier)
Studietakt: Heltid
Studieort: Växjö, Värnamo, Jönköping, Ljungby

Läs mer och ansök senast 15 april via yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling 300 yhp hos Campus Värnamo. 

Verktygsteknik 300 yhp

Tycker du om tekniska utmaningar och brinner för att hitta och utveckla nya lösningar? Som verktygstekniker är du väldigt eftertraktad inom tillverkande industri och har efter utbildningen goda möjligheter att få ett spännande och utvecklande jobb med bra betalt!

Jobbet kräver goda IT-kunskaper, kunskap om material och bearbetning samt kunskaper om miljö, hållbarhet och kvalitetsarbete. Utbildningen ger dig insikter i hur tekniken kan användas för att bidra till ökad produktivitet vid verktygstillverkning och -underhåll. Du lär dig att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning och reparation av verktyg.

Du får insikter i digitaliseringens möjligheter, projektmetodik, produktionsekonomi samt kvalitets- och miljöstyrning. Du lär dig även datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt att välja rätt metoder och material vid underhåll, reparationer och tillverkning av verktyg.

 

Examen: Yrkeshögskoleexamen Verktygsteknik
Start
: augusti 2021
Omfattning: 300 yhp (1,5 års studier)
Studietakt: Heltid
Studieort: Värnamo

Läs mer om yrkeshögskoleutbildningen Verktygsteknik 300 yhp hos Campus Värnamo.